Üdvözöllek a Deizmusnál!

 

Üdvözöllek a Deizmusnál!

 

A Deizmus rengeteget kínál számodra, ugyanakkor rengeteget ad a társadalomnak is! A Deizmus értelem alapján és a természeti törvények alapján való hit Istenben. A természet rendje és felépítése feltételez egyfajta tervezőt, Teremtőt. Éppenezért a Deizmus nem kinyilatkoztatott, hanem természetes vallás. A Deizmus természetes vallása és filozófiája felszabadítja a követőit azoktól az örökös babonáktól és félelemektől, amelyek erősen reprezentálva vannak az összes kinyilatkoztatott vallásban, mint például a Judaizmusban, a Kereszténységben és az Iszlámban. (Ezeket a vallásokat kinyilatkoztatott vallásoknak hívják, mert mindegyik azt állítja, hogy egy speciális kinyilatkoztatást kaptak Istentől és a követői hisznek abban, amit a különböző, szent könyveik írnak). Amikor majd elegendő ember Deista lesz, az értelem győzni fog a félelem és mítosz felett, és a Deizmus pozitív értékei a társadalom részévé válnak. Akkor majd, a helyett, hogy emberek milliárdjai követnék a képtelen, erőszakkal hírdetett mítoszait a kinyilatkoztatott vallásoknak, az emberek az Isten által kapott értelmet fogják a központba helyezni, s ez határtalan társadalmi és egyéni fejlődéshez vezet majd.

Ez nem egy utópikus álom. A Deizmusban meg van az a lehetőség, hogy minden egyes embert összekössön, mert minden ember birtokolja az Isten által kapott értelmet. Eme tény miatt a Deizmus olyan embereken keresztűl éri el a sikert, akik ezt tudatosították magukban. Ez az Isten által kapott értelem, amely ék és a kulcs a deizmus számára, az emberiség természetes állapota. Az emberek által kreált vallások babonái viszont nem ehhez vezetnek. Annak a módja, hogy ez az Isten által kapott értelem gyözedelmeskedni tudjon  az ember által kreált mítoszok és babonák felett van egy elég egyszerű módszer. AKTÍV emberek hírdették eme hamisságokat. Néhány aktív ember saját híúságból és önzőségből tette ezt, míg mások csak puszta hitük miatt. Mivel a problémát AKTÍV emberek okozták, ezért csak AKTÍV tettekkel lehet helyrehozni. Ahogyan az AKTÍV Deisták száma növekedni fog, a lépéseink és energiáink fel fogják emelni a deizmust a kinyilatkoztatott vallások felé, ám ehhez még sok kemény munkára és összefogásra van szükség. Az emberiség és az egyének, akik az emberiséget alkotják képesek lesznek arra, hogy elérjék teljes potenciáljukat és hihetetlen dolgokra legyenek képesek.

Kérlek hozdd magadat közelebb a Deizmushoz avval, hogy elolvasod azokat a cikkeket, amiket a bal oldalon találsz. E honlap használatával rá fogsz jönni arra, hogy Isten és a vallás két különböző dolog, és megtanulod azt, hogy az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat - annak ellenére, hogy keresztény dokumentumnak tartják – valójában egy Deista irat, hogy a Biblia és a Korán milyen rossz és kegyetlen istenképet ad és, hogy a természet Teremtője éppolyan valóságos, mint a szerkezetek, amik a Természetben megtalálhatóak. Ezen kívűl még sok mindent megtanulhatsz.

Reméljük, hogy a következő kijelentés - amit egy olyan ember mondott, aki mindenkinél többet tett, hogy a Deizmus ismerté váljék sokak számára – közelebb hoz a Deizmushoz, Thomas Paine mondata megszólítja szívedet és elmédet: „ Van egyfajta boldogság a Deizmusban, ha tisztán megértjük, olyanfajta boldogság, amely semelyik vallásban nem érhető el. Az összes többi vallási rendszerben van valami, amely félelmet kelt az emberben és rákényszeríti arra, hogy elnyomja az értelmet, amivel megszűlettett és higgyen valamiben, de a Deizmusban a mi értelmünk és hitünk végre boldogan egyesül. Az Univerzum gyönyörű felépítése, és minden más, amit a teremtés rendszere tartogat, azt a tanubizonyságot adják számunkra, amit semelyik könyv sem képes megadni: Isten létezését és ugyanakkor jellemzi is Isten tulajdonságait.”

 

Hungary:        Benjamin, deisminhungary@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 


Main Menu
News of Interest to Deists
A recent survey on religion shows there are 34 million Americans who are classified as "Nones", that is they do not embrace any of the "revealed" religions and the vast majority of them are not Atheists. In actuality, the vast majority of the "Nones" are actually Deists!

The survey shows a giant step forward for Deism in the fact that it actually uses the word "Deist" and for the very significant raw numbers it shows as representing the number of people who are Deists.  In reality, the number of Deists is actually higher than the survey shows because the survey uses an outdated definition of Deist. For a more accurate definition please see our Deism Defined page.


Click here to read the actual survey. (It's in PDF)
Astronomers report a recent study strongly indicates the Universe is infinite.
One of the reasons the freethinker Giordano Bruno was tortured and murdered by being burned alive by the Catholic Church during the Inquisition was that he said the Universe is eternal and infinite which violates the superstitions in the Bible found in Genesis. This new study vindicates Bruno.

Does the Abraham Accord Promote Peace or a Plan For War? 
The Abraham Accord between Israel, the United Arab Emirates, Bahrain and the US seems to be more of a war plan against Iran than any kind of legitimate peace agreement.


Help Us Continue to Get the Word Out About Deism! Thank You!