Bine Ati Venit La Deism

 

BINE ATI VENIT LA DEISM

 

Deism-ul are multe sa-ti ofere!De altfel are multe de oferit si societatii!

Deism-ul este credinta in Dumnezeu  bazata pe ratiunea design-ului/legilor gasite in Natura.

Design-ul presupune un Designer. Prin urmare, Deism-ul este o religie naturala si nu este o religie “revelata”.

Religia/filosofia naturala a Deism-ului elibereaza pe toti aceea care imbratiseaza  inconsistentele superstitiilor si negativitatea fricii care este puternic reprezentata in toate religiile “revelate” ca Iudaism, Crestinism si Islam.(Aceste religii se numesc revelate deoarece ele pretind ca au primit o revelatie speciala de la Dumnezeul pe care il pretind, si multi din credinciosii actuali chiar cred asta, de aceea exista variate conflicte intre ei datorita cartilor lor sfinte pe care se bazeaza).

Cand o multime de oameni devin Deisti, ratiunea va fi eliberata de frica si mituri, iar calitatile lor vor deveni parte din societate ca un intreg.

Atunci, in loc sa avem miliarde de oameni alergand dupa violenta insensibila promovata de miturile asa-ziselor religii “revelate”, oamenii vor fi centrati asupra credintei rationale in Dumnezeu, ceea ce va conduce la dezvoltari personale nelimitate si progres social.

Aceasta nu este o idee utopica. Deism-ul are potentialul de a uni orice om, deoarece fiecare om poseda credinta rationala in Dumnezeu.  

Datorita acestui fapt, Deism-ul rezoneaza  cu vasta majoritate a oamenilor care au luat cunostinta de acesta.

Aceasta credinta rationala in Dumnezeu, care este atat de draga si este cheia Deism-ului, este conditia naturala a umanitatii.

Superstitiile facute de omul  religiilor  “revelate”, NU sunt starea naturala a umanitatii.

Cauza  pentru care credinta noastra rationala in Dumnezeu este obturata de aceste mituri si superstitii create de om este foarte simpla.

Oameni activi promoveaza aceste credinte false.Unii din acesti oameni activi sunt motivati de castiguri proprii in timp ce altii activeaza din ignoranta. 

 Intrucat problema a fost adusa de persoanele active, nu poate fi corectata tot  de aceleasi persoane.

Pe masura ce numarul activ al  Deistilor creste, actiunile si energiile noastre vor face sa eclipseze religiile “revelate”  ale lumii, si Deism-ul   poate eventual, prin multa munca si altruism in echipa,  sa inlocuiasca religiile “revelate”.

Umanitatea va putea fi atunci in stare sa inregistreze intregul sau potential progresiv.

Te rog, familiarizeaza-te cu Deism-ul,citind multele articole din stanga ta.

Utilizand acest site vei recunoaste ca Dumnezeu si religiile sunt doua lucruri diferite, ca unul din multele beneficii oferite de Deism tie, familiei tale si prietenilor tai, este o protectie solida fata de culte, ca  Declaratia de Independenta a Americii este un document Deist, ca Biblia si Coranul zugravesc un Dumnezeu rau si absurd, ca Designer-ul Naturii este real la fel ca si design-ul naturii plus, mult mai mult.

Speram ca urmatoarele declaratii facute de omul care a facut mai mult decat oricine ca Deism-ul sa ajunga la toti, Thomas Paine, vor rasuna cu adevarat in inima si mintea voastra cand veti invata despre Deism cea ce este cu adevarat: “Ceea ce se intampla in Deism, cand este corect inteles, nu poate fi gasit in nici un sistem religios.Toate celelate sisteme religioase au ceva care socheaza ratiunea noastra, sau ii repugna, si omul, care gandeste cat de cat, trebuie sa isi forteze ratiunea pentru a crede in acestea.Dar in Deism ratiunea si credinta noastra vor fi unite.Structura minunata a Universului,si oricine crede in sistemul creatiei,ne dovedeste, mult mai mult decat o fac cartile, existenta lui Dumnezeu, si in acelasi timp proclama atributiile Sale”.

 

 

Dragos Nastase

nastasedi@yahoo.com

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 


Main Menu
News of Interest to Deists
A recent survey on religion shows there are 34 million Americans who are classified as "Nones", that is they do not embrace any of the "revealed" religions and the vast majority of them are not Atheists. In actuality, the vast majority of the "Nones" are actually Deists!

The survey shows a giant step forward for Deism in the fact that it actually uses the word "Deist" and for the very significant raw numbers it shows as representing the number of people who are Deists.  In reality, the number of Deists is actually higher than the survey shows because the survey uses an outdated definition of Deist. For a more accurate definition please see our Deism Defined page.


Click here to read the actual survey. (It's in PDF)
Astronomers report a recent study strongly indicates the Universe is infinite.
One of the reasons the freethinker Giordano Bruno was tortured and murdered by being burned alive by the Catholic Church during the Inquisition was that he said the Universe is eternal and infinite which violates the superstitions in the Bible found in Genesis. This new study vindicates Bruno.

Does the Abraham Accord Promote Peace or a Plan For War? 
The Abraham Accord between Israel, the United Arab Emirates, Bahrain and the US seems to be more of a war plan against Iran than any kind of legitimate peace agreement.


Help Us Continue to Get the Word Out About Deism! Thank You!